“Je bent de perfecte kandidaat voor de functie.” Het is niet het eerste berichtje van een recruiter. Helaas zijn er regelmatig recruiters die claimen de perfecte baan te hebben, om jou als marketingkoning vervolgens lachend de functie van Office Manager aan te bieden. Jammer, maar laten we duidelijk zijn: de ene recruiter is de andere niet. De recruiter die zijn vak verstaat weet dat het draait om eerlijkheid, openheid en persoonlijke aandacht. Er is waarschijnlijk meer nodig om je te overtuigen van de meerwaarde. Doen we graag!

Het is eigenlijk vrij simpel: een goede recruiter…

… bespaart je tijd
Eindeloos vacaturesites afspeuren naar die ene toffe baan. Het is zoeken naar een naald in een hooiberg en kan behoorlijk demotiverend werken. Je kunt je tijd wel beter besteden. Recruiters hebben een groot netwerk. Zij kennen de werkgever én jou als werkzoekende. Ze weten wat bij je past en bieden je dan ook heel gericht vacatures aan. Zo hoef je geen uren te scrollen door vacatures die het allemaal net niet zijn.

… leest een vacature net even anders
Vacatures zijn zeg maar ‘echt ons ding’. Dankzij jarenlange ervaring lezen we een vacature nu eenmaal net even anders dan jij. Zo zijn we in staat om die complexe vacature, die jij alweer had weggeklikt, eenvoudiger uit te leggen. Vaak blijkt er meer in te zitten dan je denkt. Ook als je niet helemaal in het profiel past. Als recruiter kennen we de werkgever goed en lezen we tussen de regels door. Leg die goed doordachte sollicitatie-outfit maar klaar!

… beschikt over een gespecialiseerd vacature-aanbod
Recruiters richten zich vaak op een specifieke functiegroep. Zo specialiseren we ons bij Pacq bijvoorbeeld in sales en marketing. Voordeel hiervan is dat we vaak meerdere passende vacatures kunnen bieden. En geloof ons, dit brengt je uiteindelijk sneller bij je droombaan. ‘Less is more’ is hier zeker op z’n plek.

… stapt samen met jou de ring in
De recruiter is je sparringpartner! Het is iemand die goed naar je luistert, met je meedenkt en je tips geeft. Zo vinden we het bij Pacq vanzelfsprekend dat we onze kandidaten voorbereiden op hun sollicitatiegesprek. We bespreken onder andere de do’s & don’ts (wellicht is jouw uitgebreide smurfenverzameling geen onderwerp voor een eerste gesprek, maar je vrijwilligerswerk wel). De recruiter kent de ins & outs van een bedrijf en kan je alvast wat vertellen over je gesprekspartner. Zo zit je niet te jubelen over de winst van Ajax bij die directeur die al sinds jaar en dag een seizoenspas voor Feyenoord heeft.

… heeft de personal touch
We kunnen niet genoeg benadrukken dat het bij goed recruitment draait om persoonlijke aandacht. De kandidaat goed leren kennen, zodat de wensen en verwachtingen duidelijk zijn. Even een aanmoedigend appje voordat je dat zenuwslopende sollicitatiegesprek ingaat en een dikke ‘hooray!’ als jij met die ondertekende arbeidsovereenkomst de deur uitloopt.

… neemt je de salarisonderhandelingen uit handen
Misschien ben jij wel een van die mensen die zonder blikken of blozen de salarisonderhandelingen ingaat. More power to you! Voor een groot deel van de werkzoekenden echter niet vanzelfsprekend. Het bespreken van geldzaken voelt voor sommigen als een ongemakkelijke start. Een recruiter kan de onderhandelingen van je overnemen en fungeren als tussenpersoon. Zo sta jij die eerste maandag een stuk relaxter bij de koffiemachine.

… is jouw ambassadeur
Een recruiter is eigenlijk een salesmedewerker. Wat er verkocht wordt? Jij! De recruiter promoot jou als werkzoekende bij een bedrijf. Omdat de recruiter bekend is met het bedrijf en kennis van zaken heeft, heb je simpelweg een streepje voor.

Zeg eens lone wolf… Hebben we je overtuigd? Join the Pacq!

Deel deze blog