Maak je geen zorgen, je hoeft niet constant over je schouder te kijken tijdens het lezen van deze blog. Het is heel normaal dat je speelt met deze gedachte. Ook je collega’s en leidinggevenden denken hier ongetwijfeld over na. Dus ontspan, laat je schouders zakken en lees rustig verder. Misschien is het inderdaad wel tijd voor een andere baan..

 Hebben we een klik? Is het een match? Hoor je thuis in de pacq?

Er kunnen tal van redenen zijn waarom je speelt met de gedachte van een andere werkplek. Dan hebben we het in eerste instantie niet over de slappe automatenkoffie of omdat je ‘vergaderen op skippyballen’ verzoek is afgewezen. Nee, denk aan het gemis van uitdaging, geen doorgroeimogelijkheden, tijd voor een andere branche, omdat je simpelweg geen plezier meer hebt in je werk en last but not least het salaris. Voor de een makkelijker om zich over te geven aan de behoefte van verandering dan de ander, maar het is tegenwoordig vrij gebruikelijk om met enige regelmaat van baan te wisselen. Er is ruimte voor op de arbeidsmarkt en maak daar gebruik van. Nu niet losgaan en elke 6 maanden switchen, laat zeggen om de twee à drie jaar. En denk je nu, dat is mij te veel gedoe? Lees dan vooral verder, want het kan enorm meevallen.

Wees open

Stel, je wilt graag meer salaris of je bent toe aan een nieuwe uitdaging. Wat nu? Ons advies als eerste stap en misschien wat tegenstrijdig, maar wees open naar je leidinggevende! In tegenstelling tot vroegere tijden wordt er niet meer zo moeilijk gedaan als je vraagt om een hoger salaris of meer uitdaging. Het gras is namelijk niet altijd groener aan de overkant, zeker als je wordt gesnapt bij het bluffen over het salaris en die dikke leaseauto van je huidige werkgever…

Persoonlijk

Heeft een gesprek met een leidinggevende niet het gewenste effect? Stap dan eens af op ons. Wees niet bang, we bijten niet. Sterker nog, hebben we een match, dan word je opgenomen in onze pacq. Om dat te kunnen, willen wij mensen echt leren kennen en erachter komen wat jouw behoeftes zijn. We maken een afspraak om je persoonlijk te ontmoeten en zo komen we er bijvoorbeeld achter dat je jaren hebt gewerkt bij een grote corporate en je graag zou willen meegroeien in een start-up, met een klein team, persoonlijke aandacht en de ruimte om mee te denken in de strategie. Andersom kan natuurlijk ook!

Roedel

Dan is het vanaf nu in ons beiden belang dat jij op de juiste plek terecht komt, kortom het perfecte uitgangspunt voor een roedel. Door actief op zoek te gaan en jou aan te prijzen, hoef jij dus geen websites af te struinen en motivatiebrieven te versturen. Wij zorgen dat je het voortraject doorkomt en jij een beter beeld krijgt van de organisatie en de functie. En zoals het hoort in een roedel laten we kandidaten na een plaatsing nooit helemaal uit het zicht. Zo nu en dan howlen we even naar je om te vragen hoe het gaat, in de vorm van een appje.

 

Klinkt goed toch? Wil je er achter komen wat jouw volgende stap kan zijn? Join the pacq!

Deel dit verhaal